Jouw tweedehands fiets verzekeren?

Altijd verzekerd, waar je ook naartoe fietst

Bij BikeDeals begrijpen we hoe belangrijk het is om jouw fiets goed te verzekeren, ook als het een tweedehands fiets is. Daarom bieden we je de mogelijkheid om direct in onze webshop een fietsverzekering af te sluiten via de ANWB. Zo kun je met een gerust hart op pad, wetende dat jouw fiets goed beschermd is. 

 

Voordelen van de ANWB Fietsverzekering 

De ANWB biedt diverse voordelen als het gaat om het verzekeren van jouw tweedehands fiets: 

Geen afschrijving: Bij diefstal of totaalverlies krijg je het aankoopbedrag terug, zonder dat er een afschrijving plaatsvindt.

Korting voor leden: Als lid van de ANWB profiteer je van extra korting op jouw fietsverzekering.

Kies de verzekering die het beste bij jou past

Pakket 1: diefstal

Met dit pakket is je fiets verzekerd tegen diefstal. Met het bedrag dat je aan je fiets hebt uitgegeven zoek je een nieuwe fiets uit. Je fiets vermindert in waarde en dus krijg je vanaf het 4e jaar na aankoop een lager bedrag uitgekeerd. 

 

Pakket 2: diefstal en schade

Dit pakket bevat de diefstalverzekering zoals hierboven omschreven. Daarnaast krijg je een vergoeding voor verhaalsrechtsbijstand (de kosten voor het verhalen van schade die je hebt geleden door een verkeersongeval waarbij je met de fiets betrokken bent geweest) en de beschadiging van onderdelen door diefstal, aanrijding of val. Een ongevallenuitkering bij blijvend letsel of overlijden is ook inbegrepen.

Hoe werkt het?

Het afsluiten van een fietsverzekering via de ANWB is eenvoudig en snel:

  1. Selecteer jouw fiets: Kies de tweedehands fiets die je wilt aanschaffen in onze webshop.
  2. Kies je verzekering: Bij het afrekenen krijg je de optie om een ANWB-fietsverzekering toe te voegen.
  3. Afsluiten: Vul de benodigde gegevens in en rond je aankoop af. Je ontvangt direct een bevestiging en bent meteen verzekerd.

Wat te doen bij diefstal en schade?

Als jouw fiets gestolen wordt of je betrokken raakt bij een ongeval, is het belangrijk om snel te handelen. Volg deze stappen om je schade te melden en snel weer op weg te kunnen:

  1. Meld de schade bij ANWB: Ga naar de ANWB-schademeldingspagina om de diefstal of het ongeval te melden. Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie bij de hand hebt, zoals het polisnummer en details van het incident.
  2. Eigen risico: Houd er rekening mee dat er afhankelijk van de situatie een eigen risico van toepassing kan zijn. De hoogte van het eigen risico vind je op de verzekeringskaart van de ANWB.
  3. Controleer de dekking: Op de verzekeringskaart van de ANWB vind je ook gedetailleerde informatie over de dekking van jouw polis. Hier kun je zien welke schadeposten gedekt zijn en wat de voorwaarden zijn.
  4. Verschillende pakketten: De ANWB biedt verschillende verzekeringspakketten aan. Controleer welk pakket je hebt afgesloten en welke dekking daarbij hoort. Dit kan van invloed zijn op de afhandeling van jouw schadeclaim.

Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat je sneller geholpen wordt bij diefstal of een ongeval. Bij vragen kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van de ANWB voor verdere ondersteuning.