Garantie bij BikeDeals

Standaardgarantie

Bij BikeDeals bieden we verschillende garantieperiodes, afhankelijk van het kwaliteitslabel van je fiets. Voor fietsen met het kwaliteitslabel "Als nieuw" heb je standaard 1 jaar garantie. Fietsen met het label "Jong" of "Gebruikt" hebben een standaardgarantie van een 1/2 jaar. Als er binnen de garantieperiode iets stuk gaat aan je fiets door een productiefout, wordt dit kosteloos gerepareerd in één van onze werkplaatsen. Wil je liever dat we bij je thuis komen voor de reparatie? Dan betaal je alleen de voorrijkosten. Reparaties en onderhoud aan huis zijn alleen beschikbaar in Nederland.

Garantievoorwaarden

Onze garantievoorwaarden zijn als volgt:

  • Productiefouten: Reparatie van defecten veroorzaakt door een productiefout valt onder de garantie. Andere oorzaken vallen niet binnen de garantie.

  • Reparatie: Garantiereparaties worden uitsluitend uitgevoerd in de werkplaatsen van onze winkels of door onze servicemonteurs aan huis. We vergoeden geen reparatiekosten van derden.

  • Onderhoud: Om je garantie te behouden, is het belangrijk dat de fiets het juiste onderhoud heeft gehad. We adviseren om de eerste servicebeurt tussen de 5e en 6e maand na ontvangst van je fiets uit te laten voeren.

Wanneer is de garantie niet geldig?

De garantie is niet geldig in de volgende gevallen:

  • Bij slijtageonderdelen, tenzij het een gevolg is van een productiefout. Slijtageonderdelen zijn onder andere binnen- en buitenbanden, ketting, kettingbladen, achtertandwielen, kabels en remblokken.
  • Bij valschade en onjuist of oneigenlijk gebruik en onderhoud. Bij normale slijtage door dagelijks gebruik en ouderdom.
  • Bij schade door slecht onderhoud, verwaarlozing of een ongeval. Als er schade is door veranderingen aan het product zonder toestemming van de fabrikant.
  • Als de schade niet binnen 2 maanden na ontstaan wordt gemeld. Bij schade door klimatologische invloeden zoals verwering van lak, corrosie en/of roestvorming.
  • Bij schade door vervoer door de klant. Bij schade door reparaties of ingrepen uitgevoerd door niet-gemachtigde personen.
  • Bij schade door onjuiste installatie, afstelling of reparaties.

Verlengde Garantie

Bij alle fietsen die je bij ons koopt, heb je recht op een standaardgarantie van 1 of 1/2 jaar. Voor fietsen met de kwaliteitslabels "Als nieuw" en "Jong" kun je de garantie verlengen met 1 jaar, mits je 2 maanden voordat de standaardgarantie verloopt terugkomt voor een onderhoudsbeurt. Dit zorgt ervoor dat je fiets in topconditie blijft en je langer kunt genieten van je aankoop.